Hyundai IONIQ 5 переосмислює спосіб життя з електричною мобільністю

Інформація розміщена правах реклами:

Motor Company представила середньо розмірний SUV – IONIQ 5. Це перша в лінійці нового бренду IONIQ, під яким будуть випускатись електромобілі Hyundai.

IONIQ 5 побудований на спеціальній електричній платформі від Motor Group під назвою Electric-Global Modular Platform (E-GMP), що дозволяє йому отримати унікальні пропорції на подовженій колісній базі. Завдяки E-GMP, IONIQ 5 пропонує інноваційний дизайн інтер’єру з екологічно чистими матеріалам, високу продуктивність, поєднану з надшвидкою зарядкою, а також розширені функції підключення та допомоги водієві.

“IONIQ 5 пропонує привичний стиль життя без обмежень, забезпечуючи турботу про потреби споживачів протягом усієї подорожі”, – сказав Томас Шимера (Thomas Schemera), виконавчий віце-президент та голова з маркетингу Motor Company. “Це справді перший електромобіль, який забезпечить новий досвід завдяки інноваційному використанню внутрішнього простору та передовим технологіям”.

Вісник нової ери для дизайну електромобілів

Прогресивний дизайн IONIQ 5 являє собою відступ від минулих норм, досліджуючи нову свободу дизайну, запропоновану спеціальною BEV платформою. Апелюючи до мотивів Pony, першого серійного автомобіля компанії, IONIQ 5 демонструє 45-річну подорож Hyundai, щоб стати частиною способу життя наших клієнтів, створюючи зв’язко від минулого до сьогодення та майбутнього. Це нове визначення дизайну поза часом, тематика, яка буде розширюватися у міру зростання лінійки IONIQ.

Унікальний зовнішній дизайн IONIQ 5 характеризується профілем, натхненним Pony, накладеним на колісну базу 3000 мм. Ця розширена колісна база вимагає більш витонченого підходу, щоб перевести нову пропорцію в сучасну типологію електромобілів.

Спереду автомобіль оснащений першим розкладним капотом Hyundai, який мінімізує зазори в панелях для оптимальної аеродинаміки. Передній бампер виділяється привабливою V-подібною формою, що включає особливі денні ходові вогні (DRL), які забезпечують безпомилковий світловий підпис, унікальний для IONIQ 5. Ці невеликі пікселеподібні скупчення також з’являються в задній частині автомобіля.

Висувні ручки дверцят забезпечують стильний дизайн поверхні та підвищену аеродинамічну ефективність. Передня і задня форми автомобіля зливаються у його дверях, пропонуючи ще один приклад «Параметричної динаміки», вперше побачений на абсолютно новому Tucson.

Аеродинамічні колеса перегукуються з дизайнерською темою «Параметричного пікселя» і пропонуються у великому 20-дюймовому діаметрі та найбільших арках, що були коли-небудь встановлені на електромобілях Hyundai.

“Новий досвід мобільності для наступного покоління – це була місія з першого дня, коли ми розпочали цей проект, дивитися вперед до горизонту, але принципово залишатися Hyundai”, – сказав СангЮп Лі (SangYup Lee), старший віце-президент та керівник Глобального дизайнерського центру Hyundai. “IONIQ 5 – це нове визначення позачасовості, яка забезпечує зв’язок, що пов’язує наше минуле з сучасним і майбутнім”.

Тема “Простору для життя” стосується всього інтер’єру, та особливо втілена в «універсальному острівці» – рухомій центральній консолі, яка може зміщуватись назад на цілих 140 мм. «Універсальний острівець», разом з рівною поверхнею підлоги, забезпечують більшу свободу пересування всередині автомобіля.

IONIQ 5 також оснащений передніми сидіннями з електронним регулюванням. Сидіння відкидаються назад під оптимальним кутом, забезпечуючи ефект відчуття невагомості пасажирам. зменшив товщину передніх сидінь на 30%, забезпечивши більше місця для тих, хто сидить у другому ряду.

У багатьох точках дотику – сидіння, обшивка консолі та дверей, підлога та підлокітник – використовуються екологічно чисті матеріали.

Клієнти можуть вибрати один із дев’яти кольорів зовнішнього вигляду, включаючи п’ять природних відтінків, ексклюзивні для IONIQ 5. Інтер’єр має три варіанти кольорів.

Спектр силових електричних установок для будь-якого клієнта

IONIQ 5 доступний з цілим рядом силових електричних конфігурацій, що відповідають потребам мобільності кожного клієнта, без компромісів щодо продуктивності. Клієнти можуть вибрати один із двох варіантів акумуляторних батарей: 58 кВт або 72,6 кВт. Всі варіації установок забезпечують надзвичайну дальність пробігу і забезпечують максимальну швидкість 185 км / год.

Для топового електродвигуна доступна опція повного приводу (AWD), що забезпечує комбіновану вихідну потужність 225 кВт-год та 605 Нм крутного моменту. Ця конфігурація забезпечує розгінну динаміку від 0 до 100 км/год за 5,2 секунди.

При оснащені заднім приводом (2WD) та акумулятором на 72,6 кВт, максимальна дальність ходу IONIQ 5 на одному заряді складатиме приблизно 470-480 км , згідно WLTP.

Надшвидке зарядка акумулятора разом з інноваційною функцією Vehicle-to-Load

Платформа E-GMP IONIQ 5 може підтримувати інфраструктуру зарядки 400 В та 800 В. Мультизарядна система – це перша запатентована у світі технологія, яка управляє двигуном та інвертором для підвищення напруги від 400 до 800 В для стабільної сумісності зарядки.

Зарядний пристрій потужністю 350 кВт дозволяє IONIQ 5 заряджати від 10% до 80% всього за 18 хвилин. Користувачам IONIQ 5 потрібно лише заряджати автомобіль протягом п’яти хвилин, щоб досягти 100 км пробігу, згідно з WLTP.

IONIQ 5 також забезпечує інноваційну функцію V2L, яка дозволяє клієнтам вільно користуватися або заряджати будь-які електричні пристрої, як електричні велосипеди, скутери або кемпінгове обладнання, слугуючи зарядним пристроєм на колесах.

Функція V2L може подавати до 3,6 кВт потужності. Порт V2L розташований під сидіннями другого ряду, і його можна активувати, коли транспортний засіб увімкнений. Інший порт V2L розташований у зарядному порту ззовні автомобіля. За допомогою перетворювача клієнти можуть заряджати потужне електричне обладнання. Зовнішній порт забезпечує живлення, навіть коли транспортний засіб вимкнено.

Інноваційне підключення та допомога водію для безпеки та зручності

IONIQ 5 бездоганно інтегрує передові технології для розширеного цифрового користувацького досвіду. Широкий, адаптивний, подвійний кокпіт має 12-дюймовий інформаційно-розважальний екран та 12-дюймову панель приладі, яку можна налаштувати відповідно до потреб клієнтів.

Вперше в IONIQ 5 оснащений проекційним дисплеєм з розширеною реальністю (AR HUD), який по суті перетворює лобове скло на екран дисплея.

IONIQ 5 також оснащений новим рівнем SmartSense, вдосконаленою системою допомоги водію, що забезпечує найвищий рівень безпеки та зручності на дорозі. IONIQ 5 є першою моделлю Hyundai, яка пропонує Highway Driving Assist 2 (HDA 2). Інші системи допомоги в керуванні автомобілем включають систему допомоги при запобіганні зіткненням спереду (FCA), систему допомоги при запобіганні зіткненням в сліпих зонах (BCA), інтелектуальну систему допомоги обмеження швидкості (ISLA), попередження про втому водія (DAW) та ін.

Старт продажів IONIQ 5 почнеться у першій половині 2021 року.

Let’s block ads!