Stellantis збудує в Сербії завод з випуску електрокарів

Концерн Stellantis анонсував плани створення нових виробничих потужностей у сербському місті Крагуєваць. Інвестиції в проєкт становитимуть 190 млн євро.

Про це повідомляє Automotive Europe виробника. Плани концерну припускають, що нове підприємство, яке запрацює у 2024 році, буде випускати електромобілі.

Відповідну угоду підписав керівник Stellantis Карлос Таварес та президент Сербії Олександр Вучич. Уряд Сербії матиме 33% акцій заводу в Крагуєваці, де раніше випускали автомобілі Yugo та Zastava. Зараз цьому підприємстві збирають компактвени Fiat 500L.

Нова стане першим серійним електромобілем сербського виробництва. У планах уряду Сербії створити розгалужену мережу зарядних станцій, а також розробити енергетичну стратегію розвитку, орієнтовану відновлювані джерела енергії. Своєю чергою, у концерні Stellantis вважають, що інвестиції в нове підприємство дозволять стати черговим кроком у реалізації плану Dare Forward 2030 з повного переходу на випуск електромобілів до кінця 2030 року.

«Нова електрична платформа повною мірою задовольняє плани створення електромобілів A-, B- і C-сегментів. Це дозволить забезпечити ефективність у вирішенні завдань міської екомобільності для наших брендів», – коментує Карло Таварес.

В цьому випадку йдеться про перспективну архітектуру STLA Small, яка використовуватиметься в компактних електромобілях Citroen, Fiat, Lancia, Opel та Peugeot.

Зокрема, Fiat підтвердив випуск нового електричного мініатюрного автомобіля та трьох електричних SUV у період з 2023 по 2027 рік. За попередніми даними, заводі в Сербії буде випускатися нова генерація популярної моделі Fiat Panda, прообразом для якої стане концепт Fiat Centoventi, представлений у 2019 році.

Adblock test