Водій без CDL – потрібна професія серед іммігрантів в США

Информация размещена правах рекламы:

Переїзд в Сполучені Штати Америки – це часто обдумане та зважене рішення. Хтось прямує туди в пошуках кращого життя, інші відпочинок, а дехто їде цілеспрямовано влаштовуватись на роботу. Не всім одразу вдається знайти ідеальні умови праці, тому вони звертають увагу на більш поширені та доступні професії. Найчастіше це робота водієм в США без CDL – https://www.bazar.club/rabota-truckdriver-non-cdl.

Ми вивчали питання працевлаштування в США і звернулась за консультацією до експертів bazar.club. Вони допомогли нам розібратись з тонкощами та аспектами трудових відносин та розповіли детально про права CDL class A. В цьому матеріалі ми спробуємо пояснити, що таке CDL та чи можна знайти роботу, що не потребує його наявності.

CDL class A та non CDL: що це таке?

Різниця між non CDL та CDL class A доволі велика. Взагалі DL – це водійські права, що діють території США, але вони поділяються на категорії, які дозволяють керувати чітко визначеним видом транспорту з обмеженнями по габаритах чи вазі.

CDL class A, або ж Commercial Driver License, дозволяє працювати далекобійником та керувати транспортними засобами з вагою 26 001 фунт, чи буксирувати причіп з вагою понад 10 000 фунтів. Навчання дану категорію платне та потребує відвідування занять протягом чотирьох місяців. Після навчання проводяться теоретичні та практичні екзамени (також з затримкою до двох місяців), після чого видається водійське посвідчення.

Non CDL – це базовий тип водійського посвідчення, що дозволяє керувати легковими автомобілями та мінівенами. Перевага даної категорії в тому, що для її відкриття не потрібно проходити додаткових занять, а екзамени перевіряють тільки базові навички. Саме тому з non CDL можна починати роботу у сфері логістики буквально з перших тижнів по приїзду в США.

Ми рекомендуємо стартувати саме з non CDL категорії та при необхідності відкривати CDL class A.

Робота водієм non CDL: що слід знати про професію

Робота в США без CDL, мабуть, одна з найпоширеніших і потрібних професій у сфері логістики. такі вакансії залюбки приймають іммігрантів та біженців з України.

Основні переваги такої роботи:

  • Не потрібно оформлювати CDL. Водії фургонів можуть також здійснювати вантажоперевезення, хоч і менших обсягів.
  • Достатньо базового рівня англійської. Спілкування відбувається безпосередньо з диспетчером, який часто вільно володіє українською.
  • Гнучкі умови оплати. Заробітна плата розраховується з огляду пройдену відстань, кількість точок, % від гросу, по днях або тижнях.
  • Розумний графік роботи. Специфіка управління фургонів – у доставлянні вантажів невеликі відстані, в межах міста або ж по околицях.
  • Офіційне оформлення. Пільги за працевлаштування біженців стимулюють компанії офіційно оформлювати водіїв з інших країн.

Щодо оплати, то зарплатна вилка доволі велика. Мінімальний дохід водія категорії non CDL складає близько 33 тисяч доларів за рік, а максимальний перевищує 50$ тисяч. Таким чином, середня заробітна плата водія тримається відмітці близько 38$ тисяч за рік, або ж 19$-20$ за годину. На дохід впливають такі чинники, як: вартість вантажів, кількість пройдених миль, штат, цінова політика роботодавця. Але все ж найголовнішу роль відіграє саме прагнення людини, тож якщо ви вирішили спробувати себе в даній сфері, докладайте зусиль – й отримаєте гідну грошову винагороду.

Де шукати вакансії?

Робота в США водієм починається з переїзду в країну та отримання водійського посвідчення. Цей проміжок часу можна використати пошук гідних вакансій. Але постає закономірне запитання, де саме їх можна знайти та як не потрапити на обман зі сторони роботодавців?

Існують 3 перевірені та ефективні способи пошуку роботи водієм по категорії non CDL:

  • дошках оголошень, де публікуються вакансії США водій без CDL.
  • В різноманітних соціальних мережах та месенджерах, наприклад, в Телеграм – https://t.me/trucksjobsinUSA.
  • За допомогою знайомих, що вже деякий час проживають та працюють на території США.
  • Будь-який з приведених варіантів може бути ефективним, тож слід спробувати їх всі – і тоді ви точно знайдете потрібну вакансію та почнете гідно заробляти.

    Підсумуємо

    Робота водієм в США без CDL – це чудова можливість розпочати кар’єру без інвестицій в навчання та ліцензії. Велике різноманіття відкритих вакансій та гостра потреба у кваліфікованих кадрах дозволяють буквально кожному сісти за кермо вантажного буса та швидко почати заробляти. Якщо ви бажаєте працювати у сфері логістики за кордоном – це ваш шанс змінити своє життя!

    Adblock test