Китайці назвали найкращі електрокари та гібриди

Китайський підрозділ консалтингової фірми JD Power опублікував рейтинг задоволеності автовласників автомобілями « новій енергії» або NEV (New Energy Vehicle), як їх прийнято називати. Для того, щоб скласти список, опитали 5,6 тисяч автомобілістів, які оцінили свої електрокари та гібриди за безліччю параметрів. В результаті китайські машини виявилися вищими за закордонні в рейтингу.

Позиції в рейтингу розподілені відповідно до балів індексу задоволеності SSI (Sales Satisfaction Index). У загальній оцінці враховуються екстер’єр та інтер’єр, зручність салону, силова установка, відчуття від водіння, продуктивність та безпека, робота мультимедійної системи, комфорт під час їзди, дальність ходу та інші. Максимальне значення – 1000 балів.

Загалом було оцінено 65 моделей 36 марок, представлених ринку КНР, але до підсумкового рейтингу увійшли лише 17 машин різних класів та сегментів. Так, найкращими у своїх класах стали Neta V (компакт), BYD Song Plus (середньорозмірний кросовер) та Nio ES8 (преміум-сегмент). Йдеться про автомобілі, які на момент опитування перебували в експлуатації від двох місяців до півроку.

Переважна більшість моделей у списку – китайські, і лише два автомобілі представляють закордонні компанії, це Tesla Model Y (друге місце серед позашляховиків) та BMW iX3, який закріпився третій позиції у рейтингу люксових автомобілів.

Adblock test