Виробництво популярного кросовера Hyundai опинилося під загрозою

Компанія може зіткнутися з перебоями у виробництві електричного кросовера IONIQ 5. Модель, яка отримала звання «Всесвітнього автомобіля року», загрожують проблеми через дефектні чіпи від німецької Infineon Technologies. Як пише Business Korea, постачальник нещодавно виявив виробничу помилку, яка торкнулася мікроелектроніки, що була вироблена з початку квітня до початку червня 2022 року.

Infineon Technologies – один із найбільших у світі виробників біполярних силових транзисторів із ізольованим затвором, або IGBT (Insulated Gate Bipolar Transistor), розроблених спеціально для електрокарів. З’ясувалося, що два місяці вона випускала непридатні для використання деталі.

[embedded content]

Вся партія чіпів була вилучена у покупців і відправлена ??в брухт – тобто не випустить IONIQ 5 із проблемними деталями. Однак через дірку, що утворилася в поставках, виробничий графік моделі може серйозно постраждати, що особливо чутливо тлі продовжується глобальної нестачі чіпів.

За IONIQ 5 вже вишикувалася величезна черга. Нових покупців попереджають, що очікування екземпляра електрокросу може розтягнутися 12 місяців і навіть більше – все залежить від напівпровідників.

Допомогти запобігти серйозним збоям може договір з іншим постачальником – європейською мікроелектронною фірмою STMicroelectronics. Проте, як кажуть експерти, проблем із виробництвом вже не уникнути. Крім того, поки що остаточно неясно, чи вдасться компаніям підписати угоду.

Adblock test