Uber відмовиться від автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння

Міжнародний таксі-сервіс Uber зважився радикальний крок у бік «зеленої» мобільності. За планом генерального директора компанії Дара Хосровшахі, Uber відмовиться від використання на основних ринках автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння з 2030 року.

Uber вже зараз вживає заходів, що передують майбутнім змінам. У деяких містах США впроваджено функцію Comfort Electric, яка дозволяє користувачам вибирати для поїздки виключно електромобілі. Цього тижня вона стане доступною вже у 25 містах Північної Америки.

Однак сьогодні платформа, з якою співпрацює понад мільйон водіїв, має у своєму розпорядженні всього 25 тисяч електромобілів, тому Uber має зробити велику роботу в наступні вісім років.

За планом Хосровшахі, вже до 2023 року кількість електромобілів подвоїться: водії, які змінять машину з ДВЗ не електричну, отримають компенсації, які компанія заклала 800 мільйонів доларів. Окрім цього, Uber платить водіям електромобілів додатковий долар за кожну поїздку та надає знижки на заряджання.

Цікаво, що водії, які пересіли електромобілі, відзначають різке збільшення чайових: один з них розповів виданню CBS про зростання таких доплат приблизно вдвічі.

Adblock test