Mullen Automotive показала тизер моделі Five RS

Американська компанія Mullen Automotive розкрила деякі характеристики електричного кросовера Five RS. Він отримає силову установку потужністю понад 1014 кінських сил і зможе розганятися до 60 миль годину за 1,9 секунди. Це вже не перша гучна заява Mullen. У 2020-му компанія анонсувала із твердотільною батареєю та запасом ходу 800 кілометрів, але замість запуску її у виробництво отримала колективний позов від інвесторів.

У компанії Mullen Automotive справи йдуть не дуже. Влітку цього року група інвесторів підготувала колективний позов, звинувативши фірму в обмані. Як виявилося, Mullen переоцінила свої виробничі можливості і взагалі не має технологій, про які заявляла раніше. Ймовірно, йдеться про твердотільні акумулятори 150 кіловат-годин, що дозволяють без підзарядки проїжджати понад 800 кілометрів.

Але навіть загроза судового розгляду не втримала Mullen від прем’єри чергової перспективної моделі. Тепер цю роль призначено кросовер Five RS з 800-вольтовою архітектурою, повним приводом, двоступінчастими редукторами та 1014-сильною силовою установкою. З нуля до 60 миль на годину (97 км/год) він зможе розганятися за 1,9 секунди і досягати максимальної швидкості 322 кілометри на годину.

Крім абсолютно фантастичних характеристик, обіцяні вуглеродокерамічні гальма та деталі обвісу з вуглеволокна. Все це потенційні покупці зможуть оцінити вже наступної весни, коли Five RS приєднається до звичайного Five EV у турі Strikingly Different Сполученими Штатами. Організатори обіцяють тест-драйв електрокарів для всіх бажаючих, хоч за кермо Five RS нікого не пустять. Покататися кросовері можна буде лише в компанії професійного пілота IndyCar.

Adblock test