Пікапи RAM 1500 скоро залишаться без дизеля

Повнорозмірні пікапи RAM 1500 незабаром залишаться без дизеля. Гендиректор компанії Майк Коваль-молодший підтвердив, що RAM «розвертається до електрифікованого майбутнього», тому у прихильників дизеля залишилася остання можливість замовити вантажівку з агрегатом на «важкому» паливі. Прийом замовлень RAM 1500 із 3,0-літровим двигуном V6 EcoDiesel припиниться у листопаді; з січня 2023 остаточно знімуть з конвеєра.

Турбодизель з’явився у гамі RAM 1500 у 2014 модельному році. Шестициліндровий агрегат неодноразово модернізували, і зараз з двигуна знімають 264 кінські сили і 651 Нм моменту. Дизельні пікапи бувають тільки з повним приводом та дворядною кабіною, а повного бака вистачає 1600 кілометрів пробігу.

За перші 72 години, що пройшли з моменту публікації прес-релізу про відставку дизеля, американці залишили понад вісім тисяч попередніх замовлень RAM 1500 з V6 EcoDiesel. З листопада гама великих пікапів RAM складатиметься лише з бензинових версій з V6 (3,6 літра) та V8 (5,7 або 6,2 літра).

Серед «великої трійки» американських гігантів тільки General Motors досі удосконалює дизельні модифікації великих пікапів, а Ford попрощався з дизелем ще торік.

Втім, ні RAM, ні Ford, ні General Motors поки що не відмовляються від дизелів зовсім. У престижному сегменті важких пікапів RAM 3500 c 6,7-літровим мотором Cummins немає рівних за можливостями буксирування, і в концерні Stellantis, напевно, постараються утримувати лідерство доти, поки це буде можливо.

Adblock test