Німецькі машини очолили рейтинг найненадійніших кросоверів

Експерти порталу TopSpeed склали рейтинг кросоверів та позашляховиків, які не виправдали очікування своїх власників та виявилися найбільш проблемними за останні роки. У списку із 10 моделей знайшлося місце як азійським, так і американським автомобілям, але безумовними антилідерами стали машини з Німеччини. Не змогли підтвердити репутацію німецького автопрому Volkswagen Taos та Tiguan, а також Mercedes-Benz GLC, які набрали мінімум балів.

Десяте місце посів Tuscon 2016 випуску з шістьма балами зі 100. Його власники скаржилися проблеми з двигуном, трансмісією та електронікою. На дев’ятому та восьмому рядку розташувалися Nissan Pathfinder 2013 та Jeep Cherokee 2014 року (п’ять балів у кожного) з аналогічними дефектами.

Ті ж п’ять балів заробив Buick Encore 2014 з великими і дрібними поломками мотора, відмовою системи охолодження та проблемною електронікою. За ним слідує KIA Sorento з тим же результатом – правда, йдеться лише про гібридну версію кросовера.

Чотири бали отримав Ford Mustang Mach-E, який навіть став єдиним електрокаром, який вибув із недавнього списку рекомендацій Consumer Reports. Електроніка, що збоїйть, витоку мастила, передчасне зношування ременів – ось тільки деякі з недоліків «батарейного» носія культового імені Mustang.

Топові позиції в антирейтингу дісталися автомобілям 2022 року модельного. Четверте місце зайняв Volvo XC60 (чотири бали зі 100). Крім проблем, «звичних» для «складної» сучасної електроніки, користувачі скаржилися роботу двигуна.

Першу трійку відкриває Mercedes-Benz GLC (чотири бали) з поломками підвіски та трансмісії. Друге місце посів Volkswagen Tiguan (три бали): проблемною назвали електроніку, трансмісію, двигун та систему охолодження. Ще один Volkswagen – Taos – виявився найненадійнішою моделлю, яка заробила лише один бал зі 100. Власники зіткнулися з проблемами різного ступеня серйозності, які торкаються двигуна, електроніки, у тому числі системи безпеки, трансмісії та паливної системи.

Adblock test