В Австрії планують конфіскувати автівки у лихачів

В Австрії у водіїв, винних у перевищенні швидкості, будуть конфісковувати автомобілі і продавати їх аукціоні. Відповідні плани готує австрійський уряд, повідомляє Reuters.

Заплановані зміни до законодавства, оголошені правлячою коаліцією консерваторів і зелених, спрямовані посилення австрійських правил, щоб наблизити їх до правил в інших країнах, таких як сусідні Німеччина і Швейцарія.

Місцева влада заявляє, що намагається взяти під контроль незаконні вуличні перегони та інші випадки екстремального перевищення швидкості.

« таких швидкостях, про які ми говоримо, ніхто не може повністю контролювати свій транспортний засіб. Автомобіль стає неконтрольованою зброєю і становить небезпеку для абсолютно невинних людей», – заявила міністр транспорту Леонор Гевесслер від Зелених пресконференції, де було представлено план.

Зокрема, згідно з планом уряду, кожен, хто буде спійманий перевищенні швидкості на 60 км/год у містах, де обмеження швидкості зазвичай становить до 50 км/год, або на 70 км/год в інших місцях, де обмеження становить до 130 км/год, буде покараний вилученням автомобіля на строк до двох тижнів.

Якщо це рецидивіст або перший порушник, який перевищив швидкість понад 80 км/год у місті або на понад 90 км/год в іншому місці, його автомобіль буде конфісковано назавжди і, як правило, продано на аукціоні, сказала Гевесслер.

Останній план доповнює заходи, запроваджені минулого року, які збільшили термін, який водії втрачають права у випадках перевищення швидкості та екстремального перевищення швидкості.

«Той, хто не має машини, більше не може перевищувати швидкість. Саме тому цей захід є таким успішним в інших країнах – тому що він б’є в найболючіше місце і захищає широкі верстви населення», – сказала Гевесслер, додавши, що хоча ці заходи є жорсткими, вони є необхідними.

Adblock test