Rolls-Royce збирається виробляти сидіння для собак

Журналісти CarBuzz виявили у базі Відомства з патентів та товарних знаків США (USPTO) заявку Rolls-Royce реєстрацію нової торгової марки. Вона поки що не схвалена, але у разі позитивного рішення у флагманського седана Bentley Flying Spur з’явиться конкурент і це зовсім не автомобіль. Товарний знак призначений для автокрісла для тварин.

Ймовірно, одна британська марка вирішила потролити іншу. А щоб посилити ефект у Rolls-Royce прикріпили до супровідної документації фотографію двох собак у переносці з наклейкою Flying Spur.

Ім’я Flying Spur у більшості асоціюється з Bentley, але Rolls-Royce також мав автомобіль з такою приставкою у назві: Rolls-Royce Silver Spur третього покоління у комплектації Flying Spur 1994-1995 модельного року. Усього випустили 134 таких седанів. Від базової моделі вони відрізнялися турбованим двигуном.

Bentley вперше використала це ім’я у 1961 році для чотиридверного седана Bentley Continental S2 Flying Spur від HJ Mulliner. Цікаво, що компанія володіє правами Flying Spur у всіх країнах, в яких продає свої автомобілі, за винятком США та Італії. У цих країнах маркою володіє Rolls-Royce. Як зазначено у документації USPTO, Bentley втратила права на товарний знак Flying Spur 1 лютого 2004, оскільки не відповіла на запит відомства.

Термін дії товарних знаків спливає через 10 років. Після закінчення цього терміну заявку необхідно подати знов. В автомобільних компаніях за цим стежать штатні та контрактні юристи. Якщо Rolls-Royce вдасться зареєструвати ім’я Flying Spur, Bentley втратить можливість продавати у США свій флагманський седан, а американський ринок один із найбільших ринків марки.

Це далеко не перший випадок «крадіжки» товарних знаків у світовому автопромі. У 2021 році Ford вкрав шильдик Skyline у Nissan у США. Кілька місяців потому Nissan завдав удару у відповідь, зареєструвавши безліч товарних знаків Skyline для інших категорій: ігор, іграшок та спортивних товарів.

Чи використає Rolls-Royce ім’я Flying Spur для своїх собачих сидінь та чим відповість Bentley, покаже час.

Adblock test