Новий Nissan Patrol може стати гібридом

Австралійське видання Which Car повідомило про можливу електрифікацію рамних позашляховіків Nissan, у тому числі повнорозмірних моделей Patrol та Navara. Журналісти послаються віце-президента Nissan Шунічі Інамідзіму, який зазначив, що гібридна технологія e-Power може застосовуватись і на великих автомобілях, у тому числі на комерційному транспорті. Втім, топ-менеджер наголосив, що остаточного рішення ще не ухвалено.

Шунічі Інамідзіма дав зрозуміти: поява технології e-Power позашляховику Patrol та пропорційних моделях залежатиме від багатьох факторів – запитів клієнтів, наявності зарядної інфраструктури та цін на викопне паливо. Інженери Nissan готові розглянути варіант і з гібридом, і повністю електричну версію.

Nissan стверджує, що електросистема здатна передавати крутний моментт в десять тисяч разів швидше, ніж механічний диференціал, тому можлива електрифікація Patrol і Navara не позначиться їх позашляхових якостях.

У Європі гібриди e-Power прийдуть зміну дизельним версіям. Справа в тому, що агрегати на «важкому» паливі недоцільно адаптувати до екостандартів «Євро-7», які планують запровадити в Євросоюзі до 2025 року. У 2026 році звичайні бензинові версії Nissan та гібриди e-Power мають зрівнятися за ціною.

Навіть без електрифікації позашляховики Patrol та пікапи Navara наступного покоління чекає глобальний апгрейд. Справа в тому, що дні V8 об’ємом 5,6 літра пораховані: незабаром Nissan слідом за Toyota перейде від безнаддувного мотора до твін-турбо V6 об’ємом 3,5 літра.

Adblock test