Fiat відродив знамениту бюджетну модель Topolino

Fiat повертає ринок знаменитий Topolino. Компактна буде представлена найближчим часом і стане електричною. Перші подробиці розкрили офіційному сайті Stellantis.

Новий Fiat Topolino стане мініатюрним двомісним сітікаром базі Citroen Ami. Його довжина сягає близько 2,4 м, а маса становить менш ніж 500 кг.

Електромобіль Fiat Topolino не оснастили дверима, а його дах виконаний зсувним. Передня частина з великими круглими фарами та хромованим бампером виконана в ретростилі.

Характеристики Fiat Topolino поки що не розкривають. Очікується, що він отримає силову установку від Citroen Ami – 8-сильний двигун і батарею 5,5 кВт.год. Французька розганяється до 45 км/год і має запас ходу в 70 км.

Новий Fiat Topolino обіцяє бути доступним, адже Citroen Ami коштує лише 7000 євро. Такими малопотужними в низці країн Європи можна керувати без прав.

Оригінальний Fiat 500 Topolino – відома бюджетна модель, яку випускали з 1936 до 1955 року. Це був один із найдешевших автомобілів європейському ринку. Назву моделі (у перекладі з італійської Topolino – «мишеня») придумали в народі, і згодом вона стала офіційною.

[embedded content]

Adblock test