General Motors побудує завод з виробництва акумуляторів у Квебеку

Уряд Канади інвестує 220 мільйонів доларів у спільне підприємство General Motors та південнокорейської POSCO Future M. Ця сума покриє практично половину загальної вартості заводу СП. За оцінками GM, будівництво майданчика «під ключ» коштуватиме приблизно 441 мільйон доларів США. Запуск заплановано 2025 рік.

Йдеться про завод із переробки акумуляторних матеріалів у Беканкурі, Квебек, про який було оголошено у березні 2022 року. Він вироблятиме активний катодний матеріал (Cathode Active Material, CAM) для батарей Ultium, які виготовляють у США. CAM складається з літію, нікелю, марганцю й кобальту та становить близько 40% від загальної вартості акумуляторного елемента.

Цей проєкт дозволить GM претендувати федеральні податкові пільги, передбачені для виробників електромобілів у США. Одна з умов їх одержання – акумулятори для електромобілів повинні виготовлятися в Північній Америці. Крім того, вони мають на 80% складатися з матеріалів, вироблених у США чи дружніх країнах, серед яких Канада.

Також у Беканкур заводи, пов’язані з матеріалами для акумуляторів, планують побудувати BASF та Vale. Це місто південному березі річки Святого Лаврентія, між Монреалем та Квебеком, швидко перетворюється на центр обробки матеріалів для батарей. Федеральний уряд Канади та уряд провінції Квебек всіляко цьому сприяють.

Adblock test